maandag, februari 08, 2016

Perfect Handcut Tags

I love making tags.  Although I own several dies to cut tags, I often cut them using a ruler and craft knife.  Here are a few simple tips to get a perfect handcut tag.

Ik hou ervan om labels te maken.  Alhoewel ik daarvoor enkele stanzen heb, snijd ik ze toch vaak gewoon met behulp van een snijlat en hobbymes.  Een paar eenvoudige tips om ze perfect te snijden:

It is not easy to get both top corners even.  I used to make a paper template, to cut the corners, but always lost it.  Lately I started using one of Tim's layering stencils, and just cut off the triangles in the corners.
Het is niet makkelijk om de hoekjes bovenaan gelijk te snijden.  Vroeger maakte ik daarvoor een papieren malletje, maar dat was telkens zoek als ik het nodig had.  De laatste tijd gebruik ik één van Tim's layering stencils, makkelijk om met een schaar de driehoekjes weg te knippen.

Then I use my cutting mat to mark the centre of the tag.
Het midden aanduiden, dat gaat makkelijk op de snijmat.

Punch a hole.

Het gaatje ponsen.

To make the reinforcement ring, punch a hole in the cardstock of your choice.  Use the same punch as before.
Om het verstevigingsringetje te maken pons je een gaatje in het gewenste kaartkarton.  Gebruik daarvoor weer dezelfde pons als daarnet voor het label.

Use a circle punch to cut out the ring.  Mine is about 1/2"
Pons het ringetje uit met een cirkelpons.  Deze hier is 12 mm.


I hope my tips are helpful.
Misschien heb je iets aan deze tips.

3 opmerkingen:

Thanks for visiting and leaving a note ;)

Bedankt dat je hier was, en voor je reactie ;)